Nöjesfält & Tivoli i Malmö

Malmö och dess omnejd erbjuder inte bara stadens egna nöjen och attraktioner men ligger också nära vissa större nöjesparker och tivolin i regionen. Här är några exempel:

Folkets Park:
Även om Folkets Park i Malmö inte är ett traditionellt nöjesfält eller tivoli, så har den en rad underhållningsmöjligheter som är lika roliga. Parken är fylld med lekplatser, små åkattraktioner för barn och en bred uppsättning av kulturella evenemang under de varmare månaderna. Det är en plats där familjer kan njuta av utomhusaktiviteter och avslappnad nöje.

Tosselilla Sommarland:
Ca 60 km från Malmö finner du Tosselilla Sommarland i Tomelilla kommun. Som Skånes största nöjespark erbjuder Tosselilla en mängd attraktioner som inkluderar vattenland, åkattraktioner och lekplatser som passar en varm sommardag.

Barnens Gård:
Barnens Gård nära Karlskrona, även om det ligger lite längre bort (cirka 160 km från Malmö), är en annan attraktion som passar en familjeutflykt. Det är en blandning av en nöjespark och en bondgård där barn får interagera med djur och njuta av olika lekaktiviteter och små åkattraktioner.

Liseberg:
Ca 250 km från Malmö, i Göteborg, ligger Liseberg, en av Sveriges största och mest kända nöjesparker. Liseberg har ett stort antal åkattraktioner som passar alla åldrar, från spännande berg- och dalbanor till lugna karuseller. Dessutom erbjuder Liseberg uppträdanden, spel, shopping och restauranger.

Bakken och Tivoli i Köpenhamn:
Malmö ligger precis vid Öresundsbron som förbinder Sverige med Danmark. Det gör att de två danska nöjesparkerna Bakken och Tivoli är ganska lättillgängliga. Tivoli i Köpenhamn, som är en av världens äldsta nöjesparker, och Dyrehavsbakken ("Bakken") erbjuder klassiska tivolikänslor, vackra trädgårdar, åkattraktioner, spel och mycket underhållning, allt cirka 40 minuter bort (med tåg från Malmö).

När du planerar besök till dessa nöjesparker och tivolin, kom ihåg att kontrollera öppettider eftersom många är säsongsöppna, speciellt i Skandinavien där de flesta är öppna under våren och sommaren. Onlinebiljetter och eventuella rabatter för tidig bokning kan också vara något att hålla utkik efter. Om du är i Malmö eller dess omgivningar och har lust med en dag av spänning och lek, finns det gott om möjligheter att utforska.